Снимка: Pexels Локдаунът за Австрия няма да свърши на 7 декември,

...
Снимка: Pexels Локдаунът за Австрия няма да свърши на 7 декември,
Коментари Харесай

Курц: Няма да отпуснем мерките. И след 7 декември ще живеем с масови ограничения

Снимка: Pexels 

Локдаунът за Австрия няма да свърши на 7 декември, както беше планувано. 

" След 7 декември ще би трябвало да живеем с солидни ограничавания. В никакъв случай няма да бъдат подхванати прибързани стъпки за разхлабване на ограниченията. За всекиго би трябвало да е ясно, че седмици и месеци ще живеем с известни ограничавания ", съобщи канцлерът в изявление пред ежедневника " Клайне цайтунг ".

Според Курц задачата е на 7 декември деликатно да бъдат свалени ограниченията и още веднъж да проработят търговията и учебните заведения. Това обаче зависи от броя на инфектираните. Колкото по-високи са те, толкоз по-трудно ще бъде да предприемем стъпки по отварянето, добавя канцлерът, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му е належащо да се направи всичко за попречване на трети локдаун. Голям късмет за постигането на тази цел Курц вижда в плануваните за декември всеобщи антигенни проби, с които могат да се локализират инфектираните и да бъдат предотвратени нови заразявания.

В сряда, 2 декември, ще бъдат показани проектите на австрийското държавно управление по отношение на дебата за отваряне на ски регионите след Коледа заради пандемията, разгласи Курц. Но дебатът би трябвало да се води диференцирано, предизвести той.

В момента пистите са затворени и занапред е ясно, че спортните уреди няма да бъдат измежду първите, които ще бъдат отворени след 7 декември. Но все пак федералното държавно управление има желание да обезпечи повече благоприятни условия за спорт в обозримо бъдеще, изключително в случай че това е под намерено небе и става дума за самостоятелни спортове.

По въпроса за високия брой инфектирани и болни по време на втората вълна и дали държавните ограничения не са взети късно, канцлерът е на мнение, че желанията му за корав локдаун, който да бъде въведен по-рано, са срещнали съпротивата на някои партии и на шефовете на някои провинции с аргумента, че следователно популацията няма да е уверено в ограниченията и няма да ги съблюдава.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР